Als het aan de Supreme court van Victoria (Australië) ligt, komt Giedo van der Garde zondag tijdens de Grand Prix in actie voor Sauber. De rechters hebben het beroep van Sauber afgewezen en het team gewezen op zijn verplichtingen.

Om er voor te zorgen dat Sauber ook daadwerkelijk actie onderneemt om de Nederlander te laten racen, heeft Van der Garde opnieuw een zaak aangespannen. Nog geen twintig minuten na de uitspraak, begon het feest opnieuw. Met als doel Sauber daadwerkelijk tot actie aan te sporen.

Lijst met bezittingen

Sauber heeft vooralsnog steeds geprobeerd de zaak te rekken, maar wordt nu tot actie gedwongen. Er moet immers een superlicentie aangevraagd worden en een stoeltje geschuimd. Doen ze dat niet dan wordt er beslag gelegd op hun bezittingen. Het team moet voor 22.00 uur vanavond (Australische tijd) een lijst doorgeven met al hun bezittingen hier in Australië.

Van der Garde heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Qua tijd zal het er om spannen, maar het is niet onmogelijk. De superlicentie is een formaliteit en alleen wat papierwerk. En dat stoeltje moet ook lukken. Het is nu afwachten wat er gebeurt, maar als het aan mij ligt, ga ik nu direct aan het werk op het circuit.”

Beslaglegging

Op vrijdag om 10.30 uur komt deze zaak opnieuw voor de rechter. Als Sauber dan niks gedaan heeft om er voor te zorgen dat Van der Garde dit weekend in actie kan komen, worden alle spullen in beslag genomen. En zullen er mogelijk consequenties (arrestatie) volgen voor teambaas Monisha Kaltenborn. Kortom: als Giedo van der Garde niet racet, racet er niemand voor Sauber.