De Nederlandse coureur GP2-coureur Giedo van der Garde zit momenteel in het rumoerige Bahrein voor de tweede race in de GP2 Asia Series. “Het is een gekkenhuis.”

Van der Garde beschreef via de telefoon op Radio 1 de situatie in de golfstaat: “Overdag waren er al ongelooflijk veel schreeuwende mensen op het plein, maar 's nachts is het losgebarsten. Ik hoorde helikopters en veel vuurwerk.”

Veiligheidsdiensten in het Arabische koninkrijk veegden met geweld het centrale plein schoon, waar betogers tegen het regime de nacht doorbrachten. Van der Garde voelt zich niet onveilig. "We passen wel op. Zo rijden we overal wat voorzichtig doorheen met de portieren op slot. Je ziet wel overal militairen langs de kant van de weg, dus het is wel zeker serieus.”

De kwalificatie voor de GP2-race die voor vandaag op het programma staat, is uitgesteld tot morgen. “Op het circuit is het rustig, maar als er geen arts en helikopter aanwezig is, mag er niet worden gereden”, verklaart Van der Garde. De medische diensten van het circuit verlenen assistentie bij de ziekenhuizen in de hoofdstad.

Volg de belevenissen van Giedo van der Garde via zijn Twitter-pagina, waar hij ook een foto plaatste van de ongeregeldheden.