Giedo van der Garde heeft er veel vertrouwen in dat hij volgend jaar Formule 1 gaat rijden. De Nederlander was te gast bij het RTL 7-programma LXRY TV en gaf daar aan met drie teams in gesprek te zijn.

Naast zijn huidige werkgever Caterham horen ook Force India, wat eerder deze week al bekend werd, en Sauber tot de gesprekpartners. “Ik hoop dat we binnen twee, drie weken goed nieuws naar buiten kunnen brengen. De onderhandelingen verlopen in elk geval goed, zeer voortvarend”, gaf Van der Garde prijs in het interview.

Marcel Boekhoorn, Giedo’s sponsor en schoonvader, vertelde vorige week al dat het volgens hem honderd procent zeker is dat de Nederlander ook volgend jaar een Formule 1-auto zal besturen. Boekhoorn gaf toen aan dat er vooral werd gepraat met Caterham en Force India, waarvan de laatste renstal de Nederlandse zakenman Michiel Mol als aandeelhouder heeft.

Bij Force India gonst echter al een tijdje de naam van Sergio Pérez rond en ook bij Sauber en Caterham is er genoeg concurrentie. Zo zijn bij het Zwitserse team de jonge Rus Sergej Sirotkin en Force India-afvallige Adrian Sutil in de running voor een stoel en deze week meldde ook Paul di Resta te zijn benaderd. Ook al gaf de Schot wel aan dat de kans klein is dat hij volgend jaar nog Formule 1 rijdt. Bij Caterham zijn naast Van der Garde ook Charles Pic, de onlangs bij de Caterham-fabriek gesignaleerde Esteban Gutierrez, Heikki Kovalainen en Robin Frijns kandidaat.