Renger van der Zande is als vijfde over de streep gekomen tijdens het Formule 3-evenement in Macau. De Nederlandse coureur is tevreden met dit resultaat.

Van der Zande kwalificeerde zich als negende op het nauwe circuit, dat zich bevindt op een Chinees schiereiland. De race in Macau is simpel gezegd de tegenhanger van de Masters of Formula 3 op Zandvoort, met alle toppers van de verschillende Formule 3-klassen.

De coureur uit Dodewaard kwam in actie voor Motopark en reisde zonder verwachtingen af naar de voormalige Portugese kolonie. De kwalificatie besloot hij als negende, de eerste race als zesde om uiteindelijk als vijfde te worden afgevlagd in race twee.

“Ik ben tevreden. Mijn team Motopark was voor het eerst in Macau en had hier dus geen ervaring. Dan is het lastig een auto snel te krijgen, maar toch zaten we er uiteindelijk niet ver vanaf”, vindt Van der Zande.

“Je rekent, je doktert en uiteindelijk heb je een mix waar je het mee moet doen. Achterin de heuvels was ik snel. Op het rechte eind kwam ik flink te kort. Voor mij was het vier dagen alles uit de kast, maar de vijfde plaats is prima.”

De overwinning kwam toe aan Edoardo Mortara, die in Macau het gehele weekend domineerde. De Italiaan schreef daarmee geschiedenis: hij is de eerste coureur die de prestigieuze race voor de tweede keer op zijn naam schrijft.