*

Vandoorne: ‘Ben nog niet nerveus of bezorgd’

Daan de Geus

Daan de Geus

14 december 2016 08:58

Vandoorne: ‘Ben nog niet nerveus of bezorgd’
Racepictures

Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar voor McLaren, maar nerveus is de Vlaming nog niet. “Er is nog veel te doen voor ik voor het eerst in de nieuwe auto stap”, zegt hij wel.

2016 was een druk jaar voor Vandoorne, waarin hij racen in de Japanse Super Formula combineerde met een nagenoeg fulltime functie als test- en reserverijder voor McLaren. De Belg maakte daarbij ook zijn Grand Prix-debuut, in Bahrein, als vervanger van de geblesseerde Fernando Alonso. In 2017 wacht hem nu zijn eerste volledige Formule 1-seizoen.

Gevraagd in een interview op de McLaren-site of hij al nerveus is, antwoordt hij van niet. “Ik ben niet echt een nerveus persoon. Er zullen vast dingen zijn die me nerveus maken, maar ik maak me nu nog nergens zorgen over.” Uiteraard denkt Vandoorne sinds hij als coureur is aangekondigd al wel veel na over 2017. “Alles wat ik sindsdien heb gedaan, draait namelijk om me voorbereiden op volgend seizoen.”

“Het duurt nog wel even voor het zover is en er is nog veel te doen voor ik voor het eerst in de nieuwe auto stap, maar na kerst en nieuwjaar zal het snel gaan. Ik kan echter niet wachten om straks te gaan testen”, vertelt Vandoorne, voor wie de wintermaanden – net als voor zijn collega’s – in het kader staan van trainen om straks met de fysiek zwaarder te besturen 2017-bolides om te gaan.

Vandoorne gaf tijdens het Grand Prix-weekend in Japan een demonstratie met Alain Prosts McLaren – Honda MP4-5 uit 1989, ook met startnummer twee.

Vandoorne heeft overigens al een 3D-model gezien van de nieuwe McLaren en deze ziet er volgens hem ‘heel cool en futuristisch uit’. Op zijn exemplaar zal straks het startnummer twee staan.

Veel coureurs willen uit een soort bijgeloof – want wie wil nou tweede zijn? – niet met dit nummer rijden, maar Vandoorne heeft er zelf voor gekozen. “Ik heb ervoor gekozen omdat dit het nummer is dat ik op mijn auto had toen ik voor het eerst in eenzitters reed”, legt hij uit.

“Het werd me toegewezen toen ik in de Formule 4 Eurocup reed, in 2010. Dat was een goed jaar voor me, met veel zeges en podiumplekken. Ik bewaar dus goede herinneringen aan dit nummer.”

Lees meer over

Mclaren Vandoorne

Gerelateerd