Vlak voor de thuisrace van Stoffel Vandoorne komt McLaren met goed nieuws voor de Belg. De formatie uit Woking heeft bevestigd dat hij ook in 2018 voor het team rijdt.

“Ik ben blij dat het team nu formeel bevestigd heeft dat ik voor hen kan blijven racen. Dat geeft mij de tweede helft van het seizoen zekerheid, zodat ik me volledig op het racen kan concentreren”, reageert Vandoorne.

“In de eerste helft van mijn rookie-seizoen heb ik al ontzettend veel geleerd van mijn team en teamgenoot Fernando Alonso. Hij is echt een briljante coureur en een fantastische teamgenoot. Daarbij wil ik heel graag McLarens partners en fans bedanken voor hun loyaliteit en onverwoestbare enthousiasme.”

Ook teambaas Eric Boullier is blij met de bevestiging. “Eind 2016 hebben we al gezegd dat we Stoffel voor meerdere jaren bij ons willen houden. Dat plan is niet veranderd, dus ik ben blij dat het nu officieel bevestigd is.”

Rookie Vandoorne en zijn ervaren teamgenoot Alonso.

“Zoals alle rookies moet hij nog veel leren en dat heeft hij ook gedaan in de eerste helft van het seizoen. Wij hebben allemaal vertrouwen in hem, hij wordt beter en beter. Hij heeft het misschien wat moeilijker omdat hij zo’n dijk van een coureur naast zich in de garage heeft, maar door Stoffels robuuste talent en oneindige ambitie zijn wij er zeker van dat hij fantastische resultaten gaat behalen met het team.”

McLaren-directeur Zak Brown is het met Boullier eens. “Stoffel is een supertalent, daarom willen wij hem voor langere tijd vastleggen. Hoelang kan ik nog niet zeggen, maar de intentie is voor een aanzienlijk langere tijd. We weten inmiddels wat hij kan. Hij kan met het juiste materiaal races winnen, en wij willen het team zijn waarmee hij dat doet.”