Stoffel Vandoorne heeft er even op moeten wachten, maar in 2017 staat de Belg dan toch echt op de Formule 1-grid. Het moment waarop hij zijn handtekening zette, voelde naar eigen zeggen heel bijzonder.

“Ik heb in mijn hele leven heel wat handtekeningen gezet, maar geen enkele handtekening gaf zo’n speciaal gevoel als de handtekening die ik vandaag onder het contract met McLaren Honda zette. Ik ben iedereen binnen het team, en met name Ron Dennis, zeer dankbaar voor hun geloof in mijn kunnen.”

Stoffel Vandoorne staat al een paar jaar bij McLaren onder contract en kent zodoende het team al als zijn eigen broekzak: “Bij McLaren werkt een geweldige groep van mensen samen. Ik heb al vaak voor het team getest en maakte eerder dit jaar mijn racedebuut.”

“Ik heb het volste vertrouwen in het project dat McLaren enkele jaren geleden met Honda is begonnen en ik geloof dat ik mijn steentje daaraan kan bijdragen. Zeker met een teamgenoot als Fernando Alonso aan mijn zijde.”

Stoffel Vandoorne weet dat hij met de steun van een grote groep mensen nooit had kunnen bereiken wat hij vandaag heeft bereikt: “Het zijn teveel mensen om ze allemaal op te kunnen noemen, maar die mensen weten heel goed dat ik ze dankbaar ben.”

Foto: Vandoorne scoorde eerder dit jaar in Bahrein zijn eerste wk-punt als vervanger van de geblesseerde Alonso.