*

Vandoorne gaat seizoensfinale met lekker gevoel in

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Vandoorne gaat seizoensfinale met lekker gevoel in
Sutton Images

Stoffel Vandoorne reist met een lekker gevoel af naar Abu Dhabi. De Belg kent het Yas Marina Circuit niet alleen al goed, hij voelt zich ook beter dan ooit achter het stuur van zijn McLaren.

Dat vertelt de Vlaming in de vooruitblik van zijn team op het finaleweekend van 2017, wat een “seizoen vol ups and downs is geweest”, erkent Vandoorne. “Het begin was niet eenvoudig voor me, maar ik heb er hard aan gewerkt met het team en ben me steeds beter gaan voelen.”

“Ik voel me nu meer thuis achter het stuur dan voorheen en de mate van vooruitgang gedurende de tweede seizoenshelft stemt me ook tevreden”, zegt Vandoorne. Uiteindelijk is het, zo benadrukt hij, een uitdagend maar ook leerzaam jaar geweest, met de laatste race nu alweer voor de boeg.

Het Yas Marina Circuit is daarbij een baan die Vandoorne al kent uit de GP2, waarin hij in 2014 en 2015 racete – en in dat laatste jaar kampioen werd. In beide jaren won Vandoorne de GP2-hoofdrace in Abu Dhabi. “Het is ook lekker om dit seizoen af te sluiten op een baan waar ik goed bekend mee ben.”

“Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn twee GP2-zeges in Abu Dhabi, terwijl ik er ook al getest heb in de Formule 1. Ik heb er veel zin in er weer met een Formule 1-auto te rijden, want het is een tricky en technisch circuit, hetgeen het ook een mooie uitdaging maakt.”