*

Vandoorne: ‘Heb McLaren laten zien wat ik kan’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 april 2016 14:42

Vandoorne: ‘Heb McLaren laten zien wat ik kan’
Racepictures

Stoffel Vandoorne heeft het gevoel dat hij McLaren bij zijn debuut in Bahrein heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Dat vertelt de Belgische protegé van het team uit Woking na het verslaan van zijn teamgenoot Jenson Button en scoren van een punt – McLarens eerste van het jaar – in zijn debuutrace.

“Ik heb dit weekend een grote kans gekregen, waar ik heel blij mee ben. Ik heb ook het gevoel dat ik er het maximale uit heb gehaald en McLaren heb laten zien wat ik kan”, zo verklaart Vandoorne.

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Friday 1 April 2016 - Stoffel Vandoorne (BEL) McLaren MP4-31.

Vandoorne stapte bij McLaren in omdat Alonso niet kon rijden.

McLaren-teambaas Eric Boullier is van mening dat Vandoorne ‘een heel goed weekend heeft gehad’. “Hij heeft niks fout gedaan. Dit is goed voor zijn zelfvertrouwen en een boost voor zijn carrière.”

In principe is de volgende stap in zijn loopbaan voor Vandoorne (nu) een stap terug: racen in de Japanse Super Formula. Daar tekende de GP2-kampioen van 2015 afgelopen winter een contract omdat McLaren geen racezitje vrij heeft.

Vandoorne testte vorige week ook nog in de Super Formula en werd met veel haast opgetrommeld toen McLarens vaste kracht Fernando Alonso op medische gronden niet mocht racen in Bahrein.

Of zijn optreden een vervolg krijgt, weet Vandoorne niet. “Ik zie dit gewoon als one-off en ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen mijn kunnen te tonen.”

Boullier denkt dat Vandoorne ‘het alleen maar beter zou doen’ indien hij over twee weken, in China, onverhoopt weer moet instappen. “We hebben absoluut vertrouwen in hem, maar hopen natuurlijk dat Alonso terugkeert.”