Stoffel Vandoorne hoopt dat met de introductie van de nieuwe regels het weer ouderwets ‘sensationeel’ wordt een Formule 1-auto te besturen. “Dat was met de laatste generatie bolides niet het geval.”

Vandoorne maakte vorig jaar in Bahrein zijn debuut in de Formule 1 toen hij Fernando Alonso mocht vervangen na diens crash in Australië. Daarnaast reed hij een volledig seizoen in de Japanse Super Formula, waar hij naar eigen zeggen harder moest werken in de cockpit dan in de McLaren.

“Ik herinner me nog goed dat ik kort nadat ik uit de Super Formula-wagen stapte aan de slag moest voor McLaren. Dat was een vreemde gewaarwording, want ik moest voor mijn gevoel echt inhouden om de auto in topconditie te houden. Zo zou het natuurlijk niet moeten zijn.”

“Ik hoop dan ook dat de Formule 1 komend seizoen weer ouderwets sensationeel zal zijn”, vervolgt de Vlaming. “Sensationeel in de zin van dat coureurs weer onder de indruk zijn van hun voertuigen, omdat alles wat ze daarvoor in hun carrière hebben gereden daarbij in het niet valt.”

Vandoorne mag dan hopen dat de Formule 1 er komend seizoen op vooruit gaat, een voorspelling over of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn, durft hij niet te doen: “Ik denk dat het rijden an sich voor de rijders een stuk uitdagender wordt, maar het is nu moeilijk te zeggen of de races er ook spannender van worden.”