*

Vandoorne hoopt op beterschap in Boedapest

Daan de Geus

Daan de Geus

26 juli 2018 11:10

Vandoorne hoopt op beterschap in Boedapest
Sutton Images

McLaren-coureur Stoffel Vandoorne hoopt op een beter weekend in Hongarije, nadat hij de afgelopen raceweekends heeft geworsteld met een probleem met zijn auto.

Wat er precies mis is met zijn MCL33 is niet duidelijk, maar Vandoorne kwam zowel in Silverstone als Hockenheim veel tempo te kort vergeleken met teamgenoot Fernando Alonso. In Engeland was het verschil in Q1 van de kwalificatie 0.909 seconde, in Duitsland was het 0.787 en eindigde Vandoorne als laatste.

Alonso blijft Vandoorne dit jaar stelselmatig voor, al zou Vandoorne niet altijd met hetzelfde materiaal rijden.

In Engeland finishte Alonso de race in de punten, als achtste, terwijl Vandoorne als elfde aan de streep kwam. In Duitsland finishte de Belg wel voor de Spanjaard, al pakte de race aldaar erg vreemd uit voor zowel Alonso als Vandoorne. “Ik hoop dat we in Hongarije een positiever weekend hebben dan recent het geval is geweest”, zegt Vandoorne vooruitblikkend op de komende dagen.

“Hopelijk kunnen we er weer een stap vooruit zetten. Dat zou fijn zijn, zo vlak voor de zomerstop. Ik heb de laatste races flink geworsteld met mijn auto en ik weet dat het team er hard aan werkt om dat op te lossen zodat ik weer echt in de aanval kan gaan”, vervolgt de Vlaming, die 11-0 achterstaat op Alonso in het kwalificatieduel. Qua WK-punten staat het 40-8 voor Alonso.

Lees ook – Bas Leinders: ‘Mclaren gaat eerder achter- dan vooruit, een lastige situatie voor Vandoorne’

Vandoorne zelf verklaarde recentelijk dat hij er niet aan twijfelt dat zijn toekomst bij McLaren ligt. Volgens geruchten in de paddock zou de Belg zich echter zorgen moeten maken. Hoewel McLaren er over zou twijfelen protegé Lando Norris volgend jaar al in een van haar bolides te zetten, zijn Ferrari’s Kimi Räikkönen en de door Red Bull aan Renault uitgeleende Carlos Sainz met McLaren in verband gebracht.