*

Vandoorne: ‘Denk dat ik McLaren genoeg heb laten zien’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 juli 2018 16:02

Vandoorne: ‘Denk dat ik McLaren genoeg heb laten zien’
Sutton Images

Stoffel Vandoorne erkent dat zijn eerste anderhalf jaar in de Formule 1 niet zo zijn verlopen als hij had gedacht, maar denkt dat hij McLaren genoeg heeft laten zien om het team ervan te overtuigen in 2019 met hem door te gaan.

Vandoorne werd vorig jaar met 16-3 verslagen in het kwalificatieduel door teamgenoot Fernando Alonso en scoorde dertien punten tegenover de zeventien van de Spanjaard. Na tien raceweekends in 2018 staat het kwalificatieduel 10-0 in het voordeel van Alonso, terwijl Alonso op veertig punten staat en Vandoorne er acht heeft.

Vandoorne heeft geen makkelijke start van zijn Formule 1-loopbaan gekend bij McLaren.

Vandoorne heeft daarnaast, zeker in 2017, toen McLaren nog met Honda-motoren reed, met weinig betrouwbare auto’s te maken gehad. De MCL33 van dit jaar, met Renault-motor, is puur naar de punten gekeken zeker competitiever, maar alsnog niet zo snel als bij McLaren was gehoopt. Op managementniveau zijn er ook de nodige verschuivingen geweest bij het team.

“De afgelopen anderhalf jaar zijn al met al niet zo verlopen als ik had verwacht van mijn begin in de Formule 1”, wordt Vandoorne geciteerd door Motorsport Week. “Qua resultaten hebben we het moeilijk gehad, terwijl we in beide seizoenen over bolides beschikten waarmee het lastig was om punten te pakken.”

Vandoorne is niet verzekerd van een langer verblijf bij McLaren.

“Onder die omstandigheden is het niet altijd makkelijk iets moois te laten zien”, erkent Vandoorne, die desondanks dus denkt dat hij McLaren genoeg heeft laten zien, zo antwoordt hij desgevraagd. “Ik denk althans van wel. Ik ben daar vrij zeker van”, verklaart de Vlaming, wiens aanblijven bij het team niet gegarandeerd is.

McLaren-junior Lando Norris wordt immers genoemd als mogelijke vervanger van Vandoorne. Zelfs als Norris promotie krijgt blijft mogelijk echter een plaatsje vrij voor Vandoorne indien Alonso vertrekt. Wel is het zo dat McLaren naar verluidt een aanbieding heeft gedaan aan Daniel Ricciardo – al wordt verwacht dat hij bij Red Bull blijft – en in contact zou staan met Ferrari’s Kimi Räikkönen.

Lees ook: Renault sluit eventuele terugkeer Alonso niet uit.

Gerelateerd