*

‘Räikkönen op kandidatenlijstje McLaren’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 juni 2018 11:13

‘Räikkönen op kandidatenlijstje McLaren’
Sutton Images

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen wordt in verband gebracht met een mogelijke comeback naar McLaren. De Fin zou op het lijstje met mogelijke opvolgers voor Fernando Alonso staan.

Alonso’s toekomst bij McLaren – en in de Formule 1 – is ongewis. Hoewel McLaren hem graag voor het team wil behouden, wordt de Spanjaard ook veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar het WEC of de Indycars. In het WEC racet hij momenteel sowieso al voor Toyota, waarmee hij half juni de 24 Uur van Le Mans won. In de Indycars zou hij mogelijk onderdeel kunnen vormen van het team dat McLaren daar wil opzetten. De vraag is dan of dat laatste gepaard zou gaan met een (full-time?) Formule 1-campagne of niet.

Een zilvergrijs verleden: Räikkönen racete eerder van 2002 tot en met 2006 voor McLaren.

McLaren kijkt wat Formule 1 betreft dus ook al verder dan Alonso, waarbij in de aanloop naar de Grand Prix van Frankrijk naar buiten kwam dat het Daniel Ricciardo een riant aanbod zou hebben gedaan, al hield de Australiër zelf zich op de vlakte. Volgens het Britse persbureau Press Association Sport kan de naam van Kimi Räikkönen echter aan McLarens kandidatenlijstje worden toegevoegd. De Ferrari-coureur die zijn plek bij de Scuderia niet zeker is voor 2019, zou vanwege zijn ervaring en marketingwaarde een optie zijn.

Räikkönen, die in oktober 39 wordt, is geen onbekende van McLaren. Hij reed eerder van 2002 tot en met 2006 voor het team, won negen races voor McLaren en werd in 2003 en 2005 vice-kampioen. Räikkönen, die in 2007 bij zijn overstap naar Ferrari gelijk kampioen werd en momenteel aan zijn tweede periode in dienst van het Italiaanse team bezig is, zou volgens Press Association Sport een goedkopere optie zijn dan zowel Alonso als Ricciardo. Een McLaren-woordvoerder wil tegenover het persbureau geen commentaar geven op het gerucht.

Behalve Räikkönen en Ricciardo is ook McLaren-pupil Lando Norris in verband gebracht met een racezitje bij het team uit Woking. Dat zou ook gevolgen kunnen hebben voor de positie van Alonso’s huidige teamgenoot Stoffel Vandoorne. Volgens berichten in de Britse media is de kans aanzienlijk toegenomen dat Norris volgend jaar in een McLaren zit.