Eric Boullier stapt op als racedirecteur bij McLaren. Dat heeft het team woensdagochtend bekendgemaakt.

In een verklaring laat McLaren weten dat ceo Zak Brown dinsdagavond het ontslag van Eric Boullier heeft geaccepteerd. Het team gaat verder met een ‘versimpelde’ technische staf. Simon Roberts zal zich als COO bezighouden met productie, engineering en logistiek. Andrea Stella is benoemd tot Performance Director en in de hoedanigheid verantwoordelijk voor de bezigheden op het circuit.

Gil de Ferran krijgt de nieuwe rol van sportief directeur. De Braziliaan die eerder dit jaar door McLaren werd aangetrokken als adviseur en begeleider van de coureurs moet de effectiviteit van het raceteam gaan verbeteren.

“Deze veranderingen zijn het begin van een reeks positieve veranderingen binnen het leiderschap van McLaren”, laat Brown weten. “Het team zal investeren om talent vast te houden en aan te trekken om McLaren weer naar voren te brengen op de grid.”

De wijzigingen volgen op een teleurstellende begin van het seizoen. Waar McLaren had gehoopt dat de overstap van Honda naar Renault een flinke sprong voorwaarts zou betekenen, blijft het team kwakkelen. Met 44 punten staat McLaren zesde in het constructeurskampioenschap.