De eerste twee testdagen in Barcelona werden voor McLaren gekenmerkt door problemen, maar woensdag en donderdag ging het beter. “Hopelijk kunnen we zo verder.”

Dat is de wens die Stoffel Vandoorne uitspreekt na zijn tweede dag in de auto. Terwijl teamgenoot Fernando Alonso maandag, op de openingsdag van de eerste testweek door een probleem met de olietank op 29 rondjes bleef steken, bleef de teller voor Vandoorne een dag later op veertig staan.

Een motorwissel hield Vandoorne dinsdag deels aan de kant, maar woensdag volgde beter nieuws: Alonso legde 72 ronden af met de MCL32 – Honda, waarop Vandoorne er donderdag 67 reed. “We kenden een moeilijk begin van de week, maar hebben de afgelopen twee dagen behoorlijk wat kilometers kunnen maken en goede progressie geboekt”, resumeert Vandoorne.

“Ik ben de jongens zeer dankbaar voor al hun harde werk de afgelopen vier dagen en ben trots op hoe we het meeste hebben gemaakt van de tijd die we op het circuit hebben gehad”, vervolgt de Vlaming. “Het is fijn dat Fernando en ik allebei nog een hele dag in de auto hebben gehad zonder grote problemen. We hebben waardevolle kilometers gemaakt en onze programma’s voor die dagen afgewerkt.”

Het is een positieve ontwikkeling, waar Vandoorne een vervolg aan hoopt te geven. “Hopelijk kunnen we het momentum vasthouden en het volgende week goed doen tijdens die testdagen.”