Stoffel Vandoorne komt na de Grand Prix van Spanje voor McLaren in actie bij de tussentijdse test aldaar. De Belg stapt volgende week woensdag in de McLaren MP4-31.

Het wordt voor Vandoorne de eerste keer sinds hij in Bahrein zijn Formule 1-debuut als vervanger van Fernando Alonso maakte – en daarbij gelijk een punt scoorde – dat hij weer achter het stuur van de McLaren kruipt.

Vandoorne neemt dus de tweede testdag voor zijn rekening. McLarens vaste waarde Jenson Button gaat volgende week dinsdag, op de eerste van de twee testdagen, aan de slag voor het team uit Woking.

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Friday 1 April 2016 - Stoffel Vandoorne (BEL) McLaren MP4-31.

Vandoorne scoorde een punt bij zijn debuut in Bahrein.

De test na de race in Spanje is de eerste van twee tussentijdse tests dit seizoen. De tweede daarvan is medio juli na de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone.

Het gaat in beide gevallen om tweedaagse tests, wat het aantal tussentijdse testdagen op vier brengt. In twee daarvan moeten teams een young driver inzetten: een coureur met twee of minder Formule 1-starts achter zijn naam.

Veel teams kiezen er dus net als McLaren voor gelijk tijdens de Barcelona-test van volgende week een young driver te laten rijden. Zo zet Williams Alex Lynn op de dinsdag in terwijl Force India testrijder Alfonso Celis zelfs beide dagen laat rijden.

Mercedes-protegé Esteban Ocon komt ook beide dagen in actie, maar dan voor verschillende teams. Hij is immers door Mercedes als testrijder aan Renault uitgeleend en rijdt dinsdag voor Renault en woensdag voor Mercedes.