Voor Stoffel Vandoorne is de Grand Prix van België vanzelfsprekend het hoogtepunt van het seizoen, maar de aankomende race in Japan heeft hij ook hoog in het vaandel staan. Vooral de uitdaging van het circuit trekt hem. “Suzuka is misschien nog wel moeilijker onder de knie te krijgen dan Spa.”

Vandoorne maakt een moeilijke periode door in de Formule 1, maar kijkt desondanks uit naar het raceweekend in Japan. De Belg heeft in het verleden meerdere malen op Suzuka geracet en won er zelfs eens: in 2016 in de Super Formula. In de Formule 1 is hij er minder fortuinlijk: zijn enige optreden op Suzuka, vorig jaar, eindigde hij als veertiende. Vandoorne zal dit seizoen hopen op een beter resultaat. Daar is de Belg sowieso wel aan toe, want hij is bezig aan een reeks van twaalf races op rij zonder punten.

Vandoorne’s laatste puntenfinish was eind april in Azerbeidzjan.

“Als je het hebt over pure voldoening bij het rijden in een Formule 1-auto, dan is Suzuka één van de beste circuits ter wereld”, vertelt Vandoorne. “Als Belgische coureur hoort Spa-Francorchamps natuurlijk ook in dat rijtje, maar Suzuka is net zo leuk – en misschien ook nog wel moeilijker onder de knie te krijgen dan Spa.”

“Het is een van de locaties waar je niet één unieke of karakteristieke bocht hebt”, vervolgt Vandoorne. “De S-bochten in de eerste sector zijn heel uitdagend, de Degners zijn extreem snel en onvergeeflijk, en Spoon is een echte old school-bocht die je verleidt om over de limiet te gaan. Elke ronde moet je de grens verleggen.”

Net als de meeste andere coureurs geniet Vandoorne van het weekend in Japan. “De hele ervaring rond de Japanse Grand Prix is altijd surrealistisch en fantastisch. Ik heb geleerd van mijn seizoen in de Super Formula dat de Japanse fans zeer gepassioneerd zijn voor autosport. Het weekend in Suzuka loopt over van positiviteit en plezier. Ik kijk er echt naar uit.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.