*

Vandoorne: ‘Maleisië was mijn beste race in de F1’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vandoorne: ‘Maleisië was mijn beste race in de F1’
Sutton Images

Stoffel Vandoorne noemt zijn rit naar de zevende plek in de Grand Prix van Maleisië zijn beste optreden in de Formule 1 tot nog toe.

De Belgische McLaren-coureur finishte voor de tweede keer op rij op de zevende plaats, maar vindt dat hij afgelopen weekend in Maleisië een sterkere race reed dan twee weken daarvoor in Singapore.

“Ik ben heel blij met hoe het ging. Het was mijn tot nog toe beste race in de Formule 1. Na me als zevende gekwalificeerd te hebben, finishte ik daar ook. Het was gewoon een hele solide race.”

Van de zevende startplek naar P7 aan de vlag rijden klinkt niet enerverend, maar het was volgens Vandoorne ‘elke ronde pushen geblazen, maar ook op de banden letten en de auto veilig thuis brengen’.

“De omstandigheden waren niet makkelijk, maar we hebben het gat naar Lance Stroll (achtste) goed gemanaged”, meent Vandoorne. “Ik ben extreem blij met deze zevende plek.”

Vandoorne is blij met zijn recente vorm.

Waar Vandoorne ook blij mee is, is zijn recente vorm. “De laatste races zijn heel goed voor me geweest”, zegt de Belg die een lastige seizoensstart kende, maar het tij vlak voor de zomerstop heeft gekeerd.

“Ik werk nauw samen met het team en zet mijn teamgenoot Fernando Alonso onder druk, wat goed is voor de teamspirit. Een weekend als dit laat daarbij zien wat er mogelijk is als alles min of meer op z’n plek valt. Het onderstreept dat er goede resultaten inzitten als we het maximale uit de auto halen.”

Een ander positief punt dat Vandoorne noemt, is dat hij er ook beter mee om kan gaan als alles niet honderd procent perfect loopt. “Ik kan me nu beter herpakken. Al het harde werk dat ik doe, betaalt zich echt uit.”

Lees meer over

Mclaren Vandoorne