*

Vandoorne verwacht snel beterschap te zien

Daan de Geus

Daan de Geus

25 mei 2017 08:56

Vandoorne verwacht snel beterschap te zien
Racepictures

Stoffel Vandoore denkt dat het niet lang meer duurt voor hij meer van zijn kunnen kan laten zien, na een reeks meetings met zijn engineers.

McLaren-coureur Vandoorne heeft in de eerste vijf raceweekends van zijn eerste volledige seizoen nog niet kunnen laten zien waarom hij als supertalent wordt gezien. Een opeenstapeling van technische pech en een gebrek aan kilometers speelt daarbij een grote rol, maar teamgenoot Fernando Alonso heeft al wél een aantal keer kunnen verrassen in de kwalificatie en Vandoorne nog niet.

In de kwalificatiestrijd staat het ook 5 – 0 in het voordeel van teamgenoot Fernando Alonso en beter dan dertiende heeft Vandoorne het in de races van dit jaar nog niet gedaan. Wat volgens de Vlaming echter ook meespeelt, is dat het gebrek aan testkilometers niet geholpen heeft om te wennen aan de samenwerking met zijn engineers en duidelijk te maken hoe hij de auto precies wil hebben.

Vandoorne verwacht snel beterschap.

“Ik denk echter dat alles nu een beetje op z’n plek begint te vallen”, vertelt hij aan Autosport. “Ik heb een aantal goede meetings met mijn engineers gehad en we begrijpen nu hoe het zit. Hopelijk zien we vanaf dit weekend gelijk resultaat daarvan.”

Vandoorne houdt zo goede moed, ook omdat hij in de opstapklassen ook wel eens lastige periodes heeft gehad: “Toen was het ook een kwestie van met het team de koppen bij elkaar steken en een oplossing vinden.”

“Ik had toen altijd het vertrouwen dat het goed zou komen en dat heb ik nu ook. Het duurt vast niet lang voor het zover is”, denkt Vandoorne. “Het gaat elk weekend al beter en elke keer dat ik de baan op ga, voel ik me ook lekkerder in de auto. Het gaat dus de goede kant op.”

Lees meer over

Mclaren Vandoorne