*

Vandoorne: ‘Vooral blij dat ik de finish heb gehaald’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 maart 2017 11:15

Vandoorne: ‘Vooral blij dat ik de finish heb gehaald’
Racepictures

Stoffel Vandoorne kreeg het op zijn verjaardag niet cadeau. De Belg werd niet op een verrassing getrakteerd en eindigde in zijn McLaren als dertiende en laatste.

Dat was eigenlijk ook al een beetje wat Vandoorne, inmiddels 25, had verwacht. Hij begon de race immers van de voorlaatste startrij en wist dat de Renault van Jolyon Palmer en Williams van Lance Stroll die achter hem stonden op papier eigenlijk sneller waren.

Deze beide heren haalden de streep echter niet, net zoals er nog vijf meer uitvielen, wat Vandoorne uiteindelijk dertiende – maar ook laatste – maakte. Ten overstaan van Le Soir toont hij zich realistisch: “Geen resultaat waarvan je uit je dak gaat van vreugde, maar meer zat er echt niet voor me in.”

“Ik ben vooral blij dat ik de finish heb gehaald”, erkent de Vlaming. “Gezien hoe de wintertests verliepen, wisten we namelijk dat dit lastig zou zijn.” Dat was het ook, want het dashboard van Vandoornes McLaren had kuren. “Daardoor verloor ik extra tijd bij mijn pitstop.”

“Voor het eindresultaat heeft dat natuurlijk niet geholpen”, zegt Vandoorne, die toegeeft dat het totaalpakket van de McLaren MCL32 met Honda-motor sowieso niet ‘goed genoeg is om vooraan mee te doen’. “Dus het was vooral belangrijk te finishen en informatie te verzamelen.”

Lees meer over

Mclaren Vandoorne