*

Vandoorne: ‘Zevende was het maximale’

Daan de Geus

Daan de Geus

17 september 2017 19:01

Vandoorne: ‘Zevende was het maximale’
Sutton Images

Stoffel Vandoorne heeft met een zevende plaats in de Grand Prix van Singapore het beste resultaat behaald in zijn nog prille Formule 1-loopbaan.

“Er gebeurde van alles in deze race!”, moet de Vlaming er nog even van bijkomen. “De openingsfase in de regen was zeker niet eenvoudig. Ik richtte me er toen gewoon op uit de problemen te blijven, wat lukte. Daarna was het zaak mijn eigen race te rijden”, vertelt de McLaren-coureur.

“Ik denk dat de zevende plaats aan de finish het maximaal haalbare was. Op een moment leek het dat we aanspraak konden maken op plek zes, maar daarvoor pakte het helaas niet goed uit met mijn tweede stop.” Die duurde namelijk wat langer door een hapering bij het linker voorwiel.

“In de laatste fase van de race concentreerde ik me er erop al het mogelijke uit de auto te persen”, meldt Vandoorne, die nog jacht maakte op Renaults Jolyon Palmer, maar de Brit niet meer wist bij te halen. “We verlaten Singapore in elk geval met een lekker gevoel dankzij deze punten.”

Vandoorne scoorde pas één keer eerder in 2017 – met P10 in Hongarije – maar mag nu zes punten bij zijn totaal bijschrijven. Daarnaast kan hij op een compliment van teambaas Eric Boullier rekenen: “Stoffel heeft een schitterende zevende plaats behaald. Hij benutte onder alle omstandigheden het volledige potentieel van de auto.”

Lees meer over

Mclaren Vandoorne

Gerelateerd