De aanrijding in Brazilië met Esteban Ocon lijkt nog een open wond te zijn bij Max Verstappen. De twee werden door de FIA bij de persconferentie gezet en dat leverde uiteraard veel vragen op over de touché op Interlagos en de nasleep daarvan. “Het is makkelijk om te zeggen dat ik het anders had moeten doen. Maar diezelfde mensen hebben nooit geracet om een overwinning, er staat veel op het spel.”

Vooral de Nederlander werd veel ondervraagd over de situatie. “Het is wat gek om er twee weken later nog steeds over te praten, je kan er niets meer aan veranderen”, begon Verstappen nog rustig. “Ik had Lewis Hamilton net ingehaald en mijn race aan het managen.” Ook Ocon zat er bedaard bij, hij verschool zich bijna onder zijn pet. “Het is niet leuk om te crashen met de leider, het spijt me voor Max. Hij had moeten winnen. Ik kwam achter hem terecht en kreeg van het team te horen dat ik mezelf mocht unlappen. Ik kan er niets meer aan doen, we moeten weer vooruit.”

Maar als F1-presentator Will Buxton in de tussentijd op Twitter stelt dat Verstappen er nog lang niet overheen is en er nog steeds van overtuigd is dat Ocon bewust de aanrijding had veroorzaakt, slaat de stemming een beetje om. “Dat heb ik niet gezegd, het interesseert me niet wat er op Twitter staat”, reageert Verstappen verbeten als een journalist om een reactie vraagt op Buxtons tweet.

Lees ook: Verhitte confrontatie Verstappen en Ocon na afloop bizarre race

De aanrijding, nog altijd het onderwerp van gesprek. Foto: Sutton Images

“Ik was leider in de race en verwachtte niet dat ik op dat moment in botsing zou komen met een achterblijver. Ik werd tweede, moet ik dan zijn hand schudden en bedanken? Het is makkelijk om te zeggen dat ik het anders had moeten doen. Maar diezelfde mensen hebben nooit geracet om een overwinning, er staat veel op het spel. We zijn hier allemaal om te winnen en dan wordt het je op deze manier afgenomen. Jullie zien alleen de beelden en horen niet wat er gezegd is.”

Journalisten in de zaal probeerden daarop nog een keer bij Verstappen, want wat werd er dan precies gezegd waardoor hij zo kwaad werd? “Ik werd boos omdat ik niet de excuses kreeg waarop ik had gerekend. Maar het doet er niet toe wat het precies was, het gaat er om dat wij ook mensen zijn, met emoties”, aldus Verstappen.”En op dat moment vind ik het niet gek dat ik die uit. Ik was nog redelijk kalm, het had nog veel erger gekund. Ik ben net een overwinning kwijtgeraakt, ik zit vol adrenaline. Ik ben geen robot, we willen toch geen robots in de auto’s.”

Lees ook: Twee dagen taakstraf voor Verstappen na opstootje met Ocon