Max Verstappen is toch niet de enige coureur die de nieuwe Renault-motor dit weekend in Singapore gebruikt. Ook zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen en Jolyon Palmer van het Renault-fabrieksteam gebruiken de verbeterde V6.

Max Verstappen was vrijdag nog wel de enige coureur die met de nieuwe specificatie van Renaults hybride turbokrachtbron onderweg was, maar vanaf de eerste zaterdagtraining ligt deze ook achterin de Red Bull van Daniel Riccciardo en Renaults van Kevin Magnussen en Jolyon Palmer.

Renault motorsportchef Cyril Abiteboul verklaarde eerder dat dit drietal de verbeterde Renault-V6 niet in Singapore zou krijgen, maar de Franse fabrikant is daar nu dus op teruggekomen.

De verbeterde onderdelen zijn, zo bericht Autosport, te introduceren zonder dat er een complete motorwissel nodig is. Er moeten wel enkele componenten vervangen worden, maar dit levert de drie in dit geval geen straf op.

Volgens Autosport heeft Renault de tokens die het heeft ingewisseld (drie in totaal) gebruikt om veranderingen te maken aan het ontstekkingssysteem en de bougies. De veranderingen zouden dienen om meer profijt te hebben van nieuwe brandstof die Total heeft ontwikkeld en dit weekend voor het eerst heeft meegebracht.