*

Verstappen: ‘Achteraf kun je de hele wereld veranderen, je moet vooruit’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 april 2018 15:30

Verstappen: ‘Achteraf kun je de hele wereld veranderen, je moet vooruit’
Sutton Images

“Achteraf kun je de hele wereld veranderen.” Met die filosofische opmerking laat Max Verstappen de Grand Prix van China achter zich en richt zijn blik vooruit, naar Bakoe.

Daar is immers de volgende Grand Prix, met het raceweekend in Azerbeidzjan dat volgende week vrijdag begint. Dat het in China allemaal niet uitpakte zoals gehoopt, mag bekend zijn. “Niet mijn beste wedstrijd”, zegt Verstappen zelf tijdens een persconferentie ter presentatie van de Jumbo Racedagen van dit jaar.

Verstappen kijkt nu vooruit.

De Red Bull-coureur heeft de race nog niet teruggezien, maar er al wel met zijn vader Jos, zelf oud-Formule 1-coureur over gesproken. “Fijn natuurlijk, om het er met iemand over te hebben die er verstand van heeft.”

Binnen zijn team zelf loopt nog zo iemand rond, in de persoon van Helmut Marko. “Hij staat er heel dichtbij. Aan hem heb je ook veel”, zegt Verstappen over Red Bulls talentscout en kopstuk, met wie hij direct na de race al stond te praten.

Aan de andere kant moet je er ook niet te lang mee bezig blijven, weet Verstappen. “Achteraf kun je de hele wereld veranderen.” Dus gaat de blik naar voren: “Op een gegeven moment moet je vooruit, naar Bakoe nu.”

Lees meer over

Red Bull Verstappen