Max Verstappen is al na acht ronden uitgevallen in de Grand Prix van België. Pal voor de neus van duizenden oranjefans op het circuit van Spa-Francorchamps moest de Nederlander zijn kapotte Red Bull parkeren.

De pech sloeg toe toen Verstappen op start/finish zijn achtste ronde in ging. De Renault-motor bleef schijnbaar hangen in de vierde versnelling. Verstappen reed nog even zachtjes verder en zette de auto uiteindelijk stil op het rechte stuk van Kemmel.

Op het moment van zijn uitvalbeurt lag Verstappen vijfde. Van die plek begon hij de race ook. Na de start moest Verstappen zich breed maken om teamgenoot Daniel Ricciardo er niet voorbij te laten. Ondanks een inhaalpoging van de Australiër in aanloop naar Les Combes lukte dat ook.

Het is voor Verstappen dit seizoen al de vijfde keer in twaalf races dat hij wegens mechanische pech de finish niet haalt. Ook in Bahrein, Canada, Azerbeidzjan en Oostenrijk overkwam dat hem. In Spanje werd hij in de eerste bocht uit de race gebeukt.

Ook vorig jaar liep Verstappens officieuze thuisrace uit op een grote teleurstelling. Toen waren zijn kansen al na de eerste bocht verkeken. In La Source beschadigde hij bij een botsing met Kimi Räikkönen zijn voorvleugel. Verstappen finishte roemloos als elfde. Dit seizoen ging het ook fout in twee andere wedstrijden waar veel Nederlandse fans op de tribune zaten: in zowel Spanje als Oostenrijk viel Verstappen uit in de eerste ronde.