De Grand Prix van Hongarije zat er voor Max Verstappen na vijf ronden al op. Een motorprobleem betekende einde race voor de Nederlandse Red Bull-coureur.

No power, no power“, klinkt het net na het ingaan van ronde zes over de boordradio als Verstappen zichtbaar tempo verliest en snel terugzakt van de vijfde plek die hij bij zijn start vanaf P7 had veroverd. Zijn team Red Bull suggereert nog dat hij wat instellingen verandert, maar dat mag niet baten en zo moet hij zijn Red Bull RB14 parkeren.

Voor Verstappen zit de Grand Prix van Hongarije er zo op. Nadat hij zich vrijdag en zaterdag al beklaagde over het gebrek aan vermogen van de Renault-motor achterin zijn Red Bull, blijkt zo andermaal dat de betrouwbaarheid ook niet best is. “Wat een f*****g grap, deze s**t de hele tijd! Echt hoor…”, moppert Verstappen over de radio, duidelijk aangevend dat hij meer dan genoeg heeft van alle motorproblemen.

Voor Verstappen is het de vierde keer dit jaar dat hij uitvalt, en de eerste keer dat dit door een motorprobleem komt. Teamgenoot Daniel Ricciardo viel ook vier keer uit, waarvan drie keer met een aan de motor gerelateerd probleem. Zo ook een week geleden in Duitsland. In de trainingen hebben de Red Bulls ook geregeld met (kleine) betrouwbaarheidsproblemen te maken, waaronder met de motor.