*

Verstappen: ‘Andere woorden, zelfde gevoelens’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

12 maanden geleden

Verstappen: ‘Andere woorden, zelfde gevoelens’
Sutton Images

Max Verstappen denkt nog hetzelfde over het incident tijdens de slotronde in Austin: “Ik vind de straf onterecht.” Wel geeft hij toe dat zijn woordkeuze beter had gekund. “Maar als je net een podiumplaats is ontnomen, lopen de emoties hoog op.”

“Ik heb natuurlijk niemand willen beledigen en daarom heb ik ook geen namen genoemd, maar je kunt wel begrijpen dat als je net van het podium bent gestuurd, je daar niet heel gelukkig mee bent”, verklaart Verstappen. “Ik zou nu andere woorden gebruiken, maar mijn gevoelens over het incident zijn niet veranderd.”

Verstappen is het er niet mee eens dat hij voordeel haalde uit feit dat hij met vier wielen buiten de lijn kwam. “Dan zou ik dat wel elke ronde hebben gedaan”, stelt hij. “Ik moest in de eerste plaats een botsing met Räikkönen voorkomen, de inhaalactie kwam daarna pas. Bovendien zijn heel veel coureurs buiten de lijnen gekomen, maar ben ik de enige die daarvoor is bestraft. Dat voelt onrechtvaardig.”

Toch overheerst bij Verstappen een positief gevoel over de Grand Prix van Amerika. “Ik ben niet blij met hoe het is afgelopen, maar er waren genoeg positieve punten”, zegt hij. “Voor de derde race op rij hadden we een sterk tempo. Hopelijk kunnen we zo doorgaan.”

Ondanks de ongelukkige uitkomst in Austin, is Verstappen vooral blij met zijn sterke race.