Max Verstappen werd in de Grand Prix van Silverstone flink afgeremd door schade aan zijn auto, maar beperkte de schade in het WK door alsnog als zevende over de streep te komen.

Zo pakte Verstappen alsnog zes punten mee en levert er slechts twaalf in op teamgenoot Sergio Pérez, de nummer twee in het WK, en maar zes op nummer drie Charles Leclerc. Verstappen staat zo nog altijd 34 punten voor op Pérez en 43 op Ferrari’s Leclerc.

Lees ook: Sainz pakt eerste F1-zege in sensationele race op Silverstone, Verstappen zevende door problemen

Voor hij schade reed, leek Verstappen echter naar de zege te koersen. Hij rekende koploper Carlos Sainz immers in ronde tien in en oogde het snelst van allemaal, maar kort daarna ging het mis. “Toen reed ik in bocht vijf over een koolstofvezel brokstuk heen”, vertelt hij Viayplay.

“Toen ik het zag, kon ik niet meer naar links of rechts. Ik probeerde het zo recht mogelijk te raken, maar het heeft de hele onderkant van de linker zijkant van de vloer kapot gescheurd.” Het gevolg: “Ik had geen balans meer en verloor heel veel rondetijd.”

Dat het niet om wat kleine schade ging, stelde Verstappen na de race zelf vast. “Toen keek ik daar onder de vloer en zag dat alles eraf lag. Vooral met deze auto’s”, doelt hij op de nieuwe 2022-bolides, “waarbij de vloer het allerbelangrijkste is, verloor ik dus veel downforce.”

In rondetijd vertaalde het zich tot een verlies van anderhalf tot twee tellen per rondje. Lastig, dus. “Zeker omdat de schade linksachter was en je hier veel snelle rechter bochten hebt, wat het extra lastig maakte. Gelukkig heb ik nog wat punten kunnen pakken”, aldus Verstappen.

Lees ook: Leclerc houdt zich op de vlakte over Ferrari-strategie: ‘Maar ben teleurgesteld met resultaat’