Charles Leclerc wil zijn team Ferrari duidelijk niet publiekelijk afvallen na het strategische gesteggel in Silverstone, maar laat zich over één ding duidelijk uit: ‘Het resultaat is heel frustrerend’.

Leclerc was, ondanks schade aan zijn voorvleugel, in de openingsfase van de race sneller onderweg dan teamgenoot Carlos Sainz ervoor, maar Ferrari wilde de slagvolgorde in de eerste stint niet omdraaien. Pas na de eerste stops, haalde de Scuderia wat dat betreft de trekker over. Leclercs titelrivaal Max Verstappen was door schade immers teruggevallen, maar de Ferrari’s lagen in de slag met Lewis Hamilton.

De race leek zo alsnog Leclercs kant op te vallen, met de Monegask die ondanks schade aan zijn voorvleugel sneller was dan Sainz. De late safetycar, nodig nadat Esteban Ocon stilviel, gooide echter roet in het eten. Ferrari leek nét tijd te hebben om Leclerc binnen te roepen voor een stop, maar deed dat niet. De coureurs achter hem haalden allemaal vers, zacht rubber. Leclerc reed juist op oude, harde banden.

Lees ook: Sainz pakt eerste F1-zege in sensationele race op Silverstone, Verstappen zevende door problemen

Ferrari vroeg Sainz, die tweede lag achter Leclerc, eerst nog om als buffer te fungeren, maar de Spanjaard stelde dat het beter was als de Scuderia hem voor zijn eigen kansen liet gaan. Na de herstart rekende hij Leclerc snel in, met de Monegask die ook een makkelijk doelwit was voor de rest en uiteindelijk als vierde over de streep kwam.

‘Heel frustrerend’

“Het was niet genoeg”, zegt Leclerc tegen Viayplay over hoe hij nog heeft gevochten als een leeuw in duel met Sergio Pérez en Hamilton, maar dit dus niet mocht baten. “Ik heb al het mogelijke risico genomen om mijn plek te behouden…”, verzucht hij. “Ik ben enorm teleurgesteld met vandaag”, erkent hij. “We hadden de auto om de race te winnen, zelfs met de schade die we hadden.”

“Het is heel frustrerend om weer een resultaat mis te lopen”, doelt Leclerc op hoe de strategie en technische pech hem de afgelopen vijf races veel punten hebben gekost. Of hij de keuzes van Ferrari van zondag begrijpt? “Ik moet daar van buitenaf naar kijken, zodat ik het totaalplaatje kan zien”, drukt hij zich politiek correct uit. “Ik weet het nu gewoon niet.”

Lees ook: Sainz: ‘Voor Ferrari winnen op Silverstone in zo’n speciaal weekend, wat wil je nog meer?’