Max Verstappen heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico achter de Mercedessen op de derde plaats afgesloten. Hij laat het laatste kwartier van de sessie aan zich voorbij gaan, om de afstelling van zijn Red Bull om te gooien. 

Na zijn installatieronde maakt Verstappen geen haast om weer de baan op te gaan. Hij neemt de zaken door met zijn engineers en keuvelt nog wat met zijn vader die in de pitbox toekijkt. Na een klein half uur is het tijd voor zijn eerste serieuze run. Hij noteert daarin even de snelste tijd, maar wordt afgetroefd door de Mercedessen en Ferrari’s.

De Red Bulls rijden echter op de softs, de hardste compound die Pirelli naar Mexico heeft meegenomen, terwijl Mercedes en Ferrari voor supersoft kiezen. In zijn tweede snelle run mengt Verstappen, nog altijd op softs, zich weer in de strijd, maar moet Vettel en Bottas nog voor zich dulden.

Terwijl de Mercedessen naar ultrasofts gaan, gaat Verstappen verder op supersofts. Hij geeft slechts een tiende toe op Hamilton, maar het gat naar Bottas bedraagt een halve seconde. Na de rode vlag vanwege de crash van Alfonso Celis komt Verstappen niet meer naar buiten, om grote veranderingen aan de afstelling te laten doorvoeren.