Max Verstappen heeft zijn seizoen in het Europees Kampioenschap Formule 3 afgesloten op de derde plaats. Ondanks een overwinning moest de Nederlander de tweede plaats afstaan aan de Brits-Zweedse coureur Tom Blomqvist.

Voorafgaand aan het laatste Formule 3-weekend op het circuit van Hockenheim stond de kampioen al vast: de Fransman Esteban Ocon was door nummer twee Verstappen niet meer te achterhalen. In de strijd om de tweede plaats tussen Verstappen en Blomqvist was het nog wel spannend.

Op zaterdag leek Verstappen zijn tweede plek veilig te stellen door de eerste race van het weekend te winnen, met Blomqvist op de derde plaats achter hem. In race twee en drie zat het de aankomend Toro Rosso-coureur echter minder mee: hij moest genoegen nemen met een vijfde en een zesde plaats. Blomqvist profiteerde met een eerste en een derde stek maximaal, en ging er met het kampioenschapszilver vandoor.

Verstappen is er niet minder tevreden door: “Het is een superseizoen geweest. Vooraf had ik hiervoor getekend. Ik heb de meeste overwinningen van iedereen behaald, daar mogen we heel trots op zijn.” De jongeling maakte inderdaad een uitstekende indruk in zijn debuutseizoen in de auto’s, waarin een paar uitvalbeurten aan het begin van het jaar ervoor zorgden dat kampioen Ocon telkens buiten bereik bleef.

De volgende raceafspraak in Verstappens agenda staat gepland voor 31 oktober: dan komt hij in Austin opnieuw voor Toro Rosso in actie tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Amerika, net als bij de laatste twee races van het seizoen in Brazilië en Abu Dhabi. Volgend jaar maart zal Verstappen in Melbourne op 17-jarige leeftijd zijn langverwachte racedebuut in de Formule 1 maken.