Max Verstappen is als derde geëindigd in de Grand Prix van Canada. Het is zijn tweede podiumplaats van het seizoen.

Verstappen heeft een prima start, op de hypersofts, en komt langszij bij Valtteri Bottas. De Mercedes-coureur laat zich echter niet het kaas van het brood eten en weerstaat de aanval. Ook bij de herstart kan Verstappen de Fin niet verrassen.

De Red Bulls hebben weinig voordeel van hun zachtere banden ten opzichte van Ferrari en Mercedes, die op ultrasofts zijn gestart. Maar het is ook geen groot nadeel, want alle coureurs hebben evenveel moeite met de bandenslijtage.

Verstappen houdt het tot de zeventiende ronde uit op zijn hypersofts en duikte dan de pits in. Lewis Hamilton volgt direct zijn voorbeeld, maar verliest terrein en zelfs een positie ten opzichte van Daniel Ricciardo, die een ronde later naar binnen komt.

Kimi Räikkönen komt na zijn stop achter de Red Bulls en Hamilton terecht, maar Sebastian Vettel en Valtteri Bottas behouden hun positie. Verstappen blijft derhalve op de derde positie. In het restant van de race houdt hij Ricciardo op veilige afstand. In de slotfase rijdt hij nog richting Bottas, maar tot een aanval komt het niet.