Max Verstappen moest de Grand Prix van Bahrein na iets meer dan twaalf ronden staken met remproblemen: “Dat is teleurstellend, zeker als je voor het podium had kunnen gaan.”

Nadat Verstappen veelbelovend aan de race begon door bij de start twee posities te winnen en vervolgens Lewis Hamilton onder druk te zetten, maakte optimisme door remproblemen plaats voor teleurstelling. De Nederlander schoot in bocht vier rechtdoor de bandenstapels in.

Verstappen legt na de race op Verstappen.nl uit hoe met name de remklauw linksachter zijn uitvalbeurt inluidde: “Die remklauw werd veel te warm, waardoor de druk van het pedaal wegviel toen ik remde. Omdat de auto vervolgens alleen op de voorremmen remde, bleven de wielen blokkeren, waardoor ik niet kon stoppen.”

Verstappen geeft aan erg teleurgesteld te zijn, juist omdat er wat hem betreft weer een podiumplaats in had gezeten. Een goede start verschafte hem daarvoor een fraai uitgangspunt: “Aanvankelijk had ik iets te veel wielspin, maar na een goede slipstream koos ik de juiste lijn in de eerste bocht. Als je dan op een gegeven moment aan de binnenkant zit voor de volgende bocht, is het prima.”

“Ik denk dat we vervolgens de juiste strategie hanteerde”, vervolgt Verstappen die doelt op de geprobeerde undercut, een strategie gelijk aan de strategie die Sebastian Vettel uiteindelijk de overwinning opleverde. “Als we de problemen met de remmen niet hadden gehad, hadden ook wij de Mercedessen gepakt en dat zou natuurlijk erg mooi zijn geweest.”