Max Verstappen kan niet wachten tot de wintertests en, vervolgens, het nieuwe seizoen beginnen. Een doel heeft hij echter nog niet voor ogen: “Eerst zien hoe het gaat.”

Dat verklaart de Nederlander op de website van zijn team, Red Bull Racing. Verstappen heeft een drukke winter achter de rug, gevuld met vele trainingsuren en werk in de simulator, maar nu het echte werk steeds dichterbij komt, begint het meer en meer te kriebelen.

“Ik kan niet wachten om weer te beginnen. Om alle jongens van het team weer te zien, de tests te doen en daarna te gaan racen”, vertelt Verstappen, die natuurlijk ook zeer benieuwd is naar hoe de nieuwe, flink veranderde, 2017-bolides zijn om mee te rijden.

“Ik heb in de simulator al met de nieuwe Red Bull gereden. De snelheid in de bochten is indrukwekkend. Nu wil ik dat natuurlijk in de praktijk ervaren, zien hoe dat is. Gelukkig hoef ik daar niet lang meer op te wachten.”

Ondanks dat de Red Bull-simulator ‘zeer professioneel is’, blijft echt testen toch super belangrijk, benadrukt Verstappen: “Ook omdat we niet zoveel echte testdagen hebben. Het gaat erom dat je je lekker voelt in de auto, qua hoe je zit, maar ook dat je de auto afstelt en daar een goede balans in vindt.”

Verstappen staat aan het begin van zijn derde Formule 1-seizoen.

Na zijn tussentijdse opstap move van Toro Rosso naar Red Bull in 2016, is dit de eerste keer dat Verstappen een volledig voorseizoen met dit team doormaakt. Een pluspunt: “Want het betekent toch een betere voorbereiding. Je hebt nu gewoon meer tijd om ervoor te zorgen dat je lekker in de auto zit.”

“Daarnaast zijn de auto’s dit jaar flink veranderd”, haalt Verstappen aan. “Ook daarom is het belangrijk deze tijd nu samen met het team te hebben.” Tijdens de tests draait het er daarbij om te proberen de auto elke dag beter te maken. “Hopelijk staan we er dan goed voor tegen de tijd van de eerste race.”

Voor die eerste race heeft Verstappen wel een droombeeld – “dat we na de eerste bocht eerste rijden en daarna ook aan kop blijven” – maar eigenlijk wil hij er nog niet te veel aan denken. “Ik wil me gewoon op de wintertests concentreren. Laten we eerst maar zien hoe die gaan.”

“Daarna zien we wel hoe het er straks in Australië voor staat. Ik wil eerst zien hoe goed onze auto is. Pas daarna kan ik echt doelen stellen”, besluit Verstappen.