Max Verstappen spreekt na de tweede vrije training op Suzuka alsnog van een prima dag, nadat het in de eerste training ‘niet best’ ging. “We hebben ons goed hersteld.”

Dat laat de Red Bull-coureur optekenen op zijn eigen site, Verstappen.nl. Op het Japanse Suzuka kwam Verstappen in de eerste training niet verder dan een vijfde tijd, op 1.3 seconde van snelste man Valtteri Bottas. In de tweede sessie dichtte hij het gat tot 0.281 seconde en eindigde op de derde plek, achter het Mercedes-duo.

Lees ook: VT2: Bottas opnieuw de snelste, Verstappen derde in training die mogelijk de grid bepaalt

“De eerste vrije training was niet best”, vertelt Verstappen. “Maar tijdens de tweede vrije training zijn we met stappen vooruit gegaan.” Zo heeft Red Bull zich ‘goed hersteld’, meent de Nederlander. Hoopgevend dus, maar: “Mercedes is erg snel en wij hebben nog wat meer werk te doen”, erkent hij alsnog.

Dat werk zal dan óf vrijdagavond óf zondagochtend Japanse tijd gedaan moeten worden, want zaterdag blijven de poorten van Suzuka Circuit gesloten. Dit vanwege tyfoon Hagibis, die dan aankomt. De kwalificatie is daarom ook van zaterdag naar zondag (03:00 uur Nederlandse tijd) verplaatst. De race is zondag om 07:10 Nederlandse tijd.

Lees ook: Suzuka blijft zaterdag gesloten: VT3 afgelast, kwalificatie en race op zondag