Max Verstappen kan na de vrijdag op het Autódromo Hermanos Rodríguez niet anders dan concluderen dat Ferrari ’te snel is’ voor zijn team Red Bull. Al kan het volgens de Nederlander ‘nog steeds een goede race worden’ aanstaande zondag.

De kwalificatie van zaterdag (om 20:00 uur Nederlandse tijd) wordt op voorhand echter een lastig verhaal, denkt Verstappen. “Ferrari is te snel”, resumeert Verstappen dan ook op zijn eigen website, Verstappen.nl. “De rest zit een beetje op hetzelfde niveau, maar Ferrari ligt mijlenver voor.”

Lees ook: VT2: Vettel bovenaan na sessie waarin vooral gesimuleerd werd

Op de tijdenlijst bleef het verschil tussen Verstappen en Ferrari’s snelste man Sebastian Vettel vrijdag aan het eind van de dag desondanks beperkt: 0.115 seconde. Het is echter geen geheim dat Ferrari de motor zeker zaterdag in de kwalificatie verder kan opendraaien – en dan een flinke sprong maakt.

“We kunnen de tijd die we verliezen op de rechte stukken, niet goedmaken in de bochten”, legt Verstappen de vinger op de zere plek. Voor de Nederlander en Red Bull is het dus zaak ‘ons meer op de race te focussen’, benadrukt hij. “We moeten ook zien dat we de banden daarin goed onder controle houden. Dan kan het alsnog een goede race worden”, besluit Verstappen met de blik alvast op zondag gericht.

Lees ook: VT1: Hamilton snelste, Verstappen derde en crash voor Stroll

De Grote Prijs van Mexico is zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.