Goeie herinneringen en positieve energie voor beide Red Bull-coureurs in aanloop naar de Franse Grand Prix op het circuit van Paul Ricard. Vooral Pierre Gasly kijkt natuurlijk uit naar de race in zijn vaderland. “Er zullen veel mensen komen om mij aan te moedigen, dat maakt het wel speciaal.”

Het moment vorig jaar, Vettel tikt Bottas aan en Verstappen profiteert buitenom. Het leverde hem een mooie tweede plek op. Foto: Motorsport Images

Verstappen behaalde vorig jaar een knappe tweede plek achter winnaar Lewis Hamilton. Dat gebeurde overigens met medewerking van Sebastian Vettel en Valtteri Bottas toen de eerste de laatste hard raakte in de openingsronde. “Het was een goede race voor ons, we hadden de strategie perfect voor elkaar en haalden een mooi resultaat.”

Lees ook: Gasly: ‘Verstappen springt beter om met onvoorspelbare RB15’

Historisch circuit
Voor de meeste coureurs is het de eerste dan wel de tweede keer dat ze met de Formule 1 het Circuit Paul Ricard aandoen, het vormt hoe dan ook een uitdaging. “Het is geen gemakkelijke baan”, weet Verstappen. “Het heeft anders dan andere circuits bochten met een wijde ingang, dat is wennen. Het is een historische baan die bekendstaat om zijn veiligheid. Er zullen wel veel fans voor Pierre komen dus dat is mooi. En het is lekker dichtbij huis.”

Over de kansen van Red Bull houdt de Nederlander zich op de vlakte. “In Canada hebben we het maximale resultaat gehaald, we werken hard op alle fronten om ons te verbeteren. Ik voel me comfortabel in de auto, ik hoop dat we in staat zijn om de voorhoede uit te dagen.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook: Verstappen: ‘Raakte muur door gripverlies achter Gasly, anders was ik waarschijnlijk vierde’

Gasly’s weekend?
Gasly is minder comfortabel in de RB15, wellicht is zijn thuisrace hét moment om zijn eerste echte resultaat te boeken. “Het is een speciaal weekend, ik heb er heel veel zin om. Ik ga er alles aan doen om het beste eruit te halen, het is een mooie gelegenheid om voor het oog van mijn landgenoten het goed te doen.”

“Er zal een mooie sfeer hangen. Ik hou van Paul Ricard, ik heb hier in het verleden goed gereden. In de F4 won ik de race. Nu ga ik er met Red Bull rijden, een competitieve auto, ik wordt er enthousiast van. Ik ga alles geven.”