*

Verstappen: ‘Raakte muur door gripverlies achter Gasly, anders was ik waarschijnlijk vierde’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 juni 2019 22:55

Verstappen: ‘Raakte muur door gripverlies achter Gasly, anders was ik waarschijnlijk vierde’
Motorsport Images

Max Verstappen schampte in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de beruchte ‘Wall of Champions’. Het bleef bij een kusje, zonder brokken, maar wel met tijdverlies als gevolg. Het voorval deed zich voor omdat hij pal achter teamgenoot Pierre Gasly kwam te zitten en grip verloor.

Verstappen was met een snelle ronde bezig toen hij ineens Red Bull-collega Gasly op zijn pad vond. “Daardoor verloor ik grip, kreeg last van onderstuur en raakte de muur”, verhaalt Verstappen tegenover Motorsport-Total. “Van wat ik van het team heb begrepen, was Pierre echter verteld om vaart te maken omdat ik eraan kwam.”

Lees ook: VT2: Hamilton en Verstappen maken kennis met de muur, Leclerc snelste in middagsessie

Teamgenoot Gasly vertelt diezelfde Duitse publicatie dat hij die boodschap pas ‘heel laat’ van het team doorkreeg. “En dat terwijl ik bezig was met voorbereidingen voor mijn eigen snelle ronde. Toen ik het hoorde, zette ik echter gelijk aan.” Volgens Gasly gaat het voorval hoe dan ook ‘nog besproken worden’ bij Red Bull.

Verstappen mikte op P4
Verstappen keerde na het tikje aan de muur terug naar de pits en stond daar enige tijd, al kwam hij wel weer naar buiten. Op zijn eigen website, Verstappen.nl, laat hij optekenen dat het tijdverlies jammer is, want ‘normaal gesproken hadden we voor de vierde tijd kunnen gaan’.

Lees ook: VT1: Hamilton het snelst op stoffig Circuit Gilles Villeneuve, Verstappen vierde

In de eerste training was Verstappen namelijk als vierde gefinisht. In de tweede moest hij het nu uiteindelijk met de dertiende plek doen. Hij noemt de balans van de auto echter ‘oké’. Maar, zo vervolgt hij: “We zullen nog wel wat grip moeten vinden.”

De Nederlander wijst verder vooral naar de long runs, waarin Red Bull volgens hem competitief is. Zoals zo vaak op vrijdag wacht het team volgens hem nog wel wat (avond)werk. “We hebben genoeg werk voor de boeg en moeten nog wat finetunen, maar het is verder niet iets dramatisch.”