*

Verstappen en Ricciardo vallen uit na botsing

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

29 april 2018 15:38

Verstappen en Ricciardo vallen uit na botsing
Sutton Images

Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn in de Grand Prix van Azerbeidzjan uitgevallen na een botsing. De Australiër reed op start/finish achterop zijn Red Bull-teamgenoot.

De botsing was voor de twee coureurs de pijnlijke slotsom van een middag waarop ze continu met elkaar in gevecht waren en elkaar een paar keer inhaalden. Het ongeluk gebeurde op het moment dat Verstappen na zijn pitstop weer voor Ricciardo reed, op de vierde plaats.

Ricciardo pakte op het lange rechte stuk de slipstream van Verstappen. Die stuurde in de remzone lichtjes naar links om zijn stalgenoot te blokkeren. Ricciardo leek precies op dat moment te kiezen voor een inhaalmanoeuvre via de binnenkant. Hij kon zijn Red Bull niet meer op tijd afremmen en knalde op de achterkant van Verstappens RB14.

Slecht begin
De race was al niet goed begonnen voor de Red Bull-coureurs. Na afloop van een vroege safetycarfase verdwenen de Mercedessen en Ferrari’s aan de horizon. Verstappen en Ricciardo moesten zich in plaats daarvan zorgen maken over de Renaults, die hen ook daadwerkelijk voorbij reden. Beide Red Bull-coureurs klaagden over een gebrekkig werkende batterij.

Verstappen, achter zijn teamgenoot gestart, reed op dat moment al wel voor Ricciardo. In de tweede bocht na de safety car haalde hij de Australiër binnendoor in. Die probeerde de rangorde een paar ronden later weer om te draaien. Verstappen kreeg op de lange rechte stukken in Bakoe een paar slipstreamaanvallen te verwerken. Hij wist Ricciardo niettemin voor te blijven – met behulp van wat wheelbanging.

In de 27ste ronde scheelde het opnieuw niets, of het duel tussen Verstappen en Ricciardo was in een crash geëindigd. Ricciardo passeerde de Nederlander met behulp van zijn DRS op start/finish. Een bocht later pakte Verstappen de positie binnendoor terug. Millimeters scheidden de wielen van de donkerblauwe bolides, maar op dat moment kwam het nog niet tot een touché.

 

 

 

Resultaten GP Azerbeidzjan 2018 – Race

1Formule1
1:43:44.291
25
2Formule1
3Formule1
4Formule1
5Formule1
7Formule1
8Formule1
+ 12.546
4
9Formule1
10Formule1
12Formule1
13Formule1
14Formule1
15Formule1
+ 9 ronden
16Formule1
+ 12 ronden
17Formule1
18Formule1
19Formule1
20Formule1
Ga naar alle GP Azerbeidzjan 2018 uitslagen