Red Bulls Max Verstappen verheugt zich op zijn thuisrace, op zijn ‘favoriete circuit’ Spa-Francorchamps. “Ik heb er zin in weer te beginnen, na zo’n goede reeks resultaten voor de zomerstop.”

Met twee zeges en een tweede plaats in de laatste vier races voor de zomerstop, verkeerde Verstappen in bloedvorm vlak voor de zomerpauze die voor hem niet echt nodig was. Toch heeft hij even lekker ‘met familie en vrienden’ van de vrije tijd genoten. “Ik ben ook helemaal fris voor de tweede seizoenshelft en heb er zin in weer te beginnen.”

Video: Tom Coronel over GP van België: ‘Ik hoop voor Albon dat hij kan verbazen’

Verstappen is benieuwd hoe competitief Red Bull in de tweede seizoenshelft zal zijn.

“Spa is daarbij een geweldig circuit om de tweede seizoenshelft mee aan te vangen”, vervolgt Verstappen, die de Belgische baan tot zijn favorieten rekent. “België is natuurlijk een thuisrace voor me en het is altijd geweldig om te zien hoeveel fans me er steunen”, zegt hij in de wetenschap dat het circuit ook dit jaar weer oranje zal kleuren.

“Ik ben erg benieuwd naar hoe competitief we in de tweede helft van het seizoen zijn”, verklaart Verstappen, die het op Spa altijd ‘een mooie uitdaging’ vindt om qua setup een balans te vinden tussen de lange rechte stukken en beroemde bochten van het Ardennencircuit.

Nieuwe teamgenoot
Verstappen heeft in België overigens een nieuwe teamgenoot: Alexander Albon. Red Bull besloot in de zomerpauze dat doorgaan met Pierre Gasly weinig zin had en zette de Fransman terug naar Toro Rosso, de opleidingsstal waar het Albon vandaan plukte.

Lees ook: Albon vervangt Gasly als teamgenoot van Verstappen bij Red Bull

Albon erkent dat het ‘een grote stap’ voor hem is, maar ziet voor Red Bull rijden ook als een geweldige kans. Hij gaat zijn eerste weekend met het team echter in zonder op de feiten vooruit te lopen. “Dit wordt mijn eerste keer in de Red Bull-auto, terwijl ik als coureur ook nog volop aan het leren ben.”

Albon maakt zich op voor zijn Red Bull-debuut.

“Ik blijf dan ook met beide benen op de grond staan en concentreer me gewoon op het werk dat ik in Spa moet doen, wat vooral ook veel luisteren en observeren zal zijn”, zegt Albon. Behalve een nieuwe auto moet hij immers ook een nieuw team leren kennen. “Ik heb echter wel eerder in mijn loopbaan grote sprongen moeten maken en dat is gelukt – dus ik maak me er geen zorgen om.”