*

Verstappen gelaten: ‘Ik was zeker derde geworden’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

14 juli 2019 17:39

Verstappen gelaten: ‘Ik was zeker derde geworden’
Motorsport Images

Max Verstappen sloot de Britse Grand Prix als vijfde af, maar er had zeker meer in gezeten. Voor het incident met Sebastian Vettel, dat hem terugverwees naar de vijfde plek, reed de Nederlander namelijk op de derde plek.

Lees ook: Lewis Hamilton wint spectaculaire Britse Grand Prix, Verstappen op P5 na touché met Vettel

Verstappen is na de race gelaten over het incident tegenover FORMULE 1. “Ik heb al met Sebastian (Vettel, red.) gesproken, hij heeft zich verontschuldigd.” Het mag duidelijk zijn dat er geen wrok meer is bij de Nederlander. Toch is er enige teleurstelling te bespeuren. “Het is balen, anders was ik zeker derde geworden. Maar het tempo was hoopgevend.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Verstappen en Vettel schieten van de baan. © Motorsport images.

Het incident met Vettel was spectaculair om te zien, beide mannen gingen hard van de baan. Het was bijna een wonder dat beiden door konden rijden, weet ook Verstappen. “Uiteindelijk was ik blij dat we nog de finish hebben kunnen halen. Dat had ik niet verwacht. Ik werd eerst hard geraakt, toen vol over de kers, door het grint, dat wil je niet. Het was lastig, de stuurbekrachtiging deed niet meer en de vloer was kapot. Maar de snelheid zat er wel mooi in.”

Na de race ging het vooral over het incident met Vettel, maar ook het gevecht met Charles Leclerc gaf stof tot napraten. “Ik zat vast achter die Ferrari, toen hadden we al wat mooie gevechten. Ik wilde niet teveel riskeren, want ik wilde geen schade, want het is natuurlijk nog een lange wedstrijd. Alles voelde wel redelijk goed aan en ik heb genoten van de gevechten. Zo moet het racen zijn.”

© Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.