Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat Max Verstappen in Duitsland heeft laten zien dat hij goed rekening houdt met het teambelang. Verstappen liet op weg naar de derde plaats teamgenoot Daniel Ricciardo voorbij.

Het team vroeg Verstappen tijdens zijn derde stint Ricciardo voor te laten, omdat de Nederlander op dat moment langzamer was. Zonder morren liet Verstappen zijn collega bij het aanremmen van bocht zes langszij komen.

De positiewissel was volgens teambaas Horner belangrijk, omdat de Red Bull-coureurs Nico Rosberg ermee van het podium wisten te dringen. “Rosberg kreeg zijn tijdstraf, en we wilden hem met beide coureurs verslaan. Om te voorkomen dat ze in een onderling gevecht kostbare tijd zouden verliezen ten opzichte van Rosberg, vroegen we Max Daniel snel voorbij te laten.”

Teamwerk
“Dat deed Max meteen”, vervolgt Horner. “Max heeft bewezen dat hij zonder enige twijfel een teamspeler is. Onze dubbele podiumfinish is het resultaat van mooi teamwerk tussen onze coureurs.”

Daarmee wijst Horner ook op de eerste bocht na de start, toen Verstappen Ricciardo buitenom verschalkte. “Ze hadden allebei een goede start, waarna Max de buitenkant koos en Daniel precies genoeg ruimte overliet voor hem. Zoals ik had gevraagd in de briefing op zondagmorgen”, zegt Horner.

Harmonieus
In dienst van Toro Rosso legde Verstappen zich soms minder makkelijk neer bij teamorders. In Singapore weigerde hij vorig jaar met een krachtig ‘No!’ teamgenoot Carlos Sainz voorbij te laten, een actie waarin teambaas Franz Tost Verstappen later gelijk gaf.

Dit jaar kreeg Verstappen het opnieuw aan de stok met het team, toen het Sainz in Australië eerder een pitstop liet maken, ondanks dat Verstappen voor de Spanjaard reed. De verhouding tussen Sainz en Verstappen kwam dankzij dergelijke incidenten steeds meer onder druk te staan.

Volgens Red Bull-chef Horner is er een harmonieuze verhouding tussen Ricciardo en Verstappen, die sinds drie maanden stalgenoten zijn. “Ze hebben en gezonde relatie en er is veel wederzijds respect. Ze mogen elkaar als teamgenoten, willen dezelfde dingen van de auto en bovendien: ze zijn heel erg snel.”