Max Verstappen verheugt zich er enorm op dat het Formule 1-circus volgende week weer in Austin neerstrijkt. Omdat het Circuit of the Americas een geweldige baan is, maar ook vanwege de poespas om de race heen en het heerlijke Texaanse eten.

“Ik verheug me er zoals altijd heel erg op om terug te gaan naar Amerika”, vertelt Verstappen. “Het Circuit of the Americas is een erg leuke baan. Er zijn lange rechte stukken, langzame bochten en snelle, vloeiende sectoren: alles wat je van een circuit wil in één, dus”, vat Verstappen dat samen.

De Red Bull-rijder vindt het verder leuk dat ze in Austin altijd ‘een stapje extra zetten’ wat de activiteiten en show om de race heen betreft. “Zoals vorig jaar met de introductie van de coureurs”, doelt hij op hoe boksomroeper Michael Buffer de coureurs toen als heuse gladiatoren en met veel bombarie aan het publiek voorstelde.

Qua show verzorgde popster Justin Timberlake vorig jaar een spectaculair optreden, dit keer is het de beurt aan Bruno Mars op zaterdag en Britney Spears op race day. Behalve van de race en de show op het circuit valt er nog wel meer te genieten in Austin, weet Verstappen, die een liefhebber is van de lokale keuken: “Je kunt je er echt enorm goed tafelen met al dat vlees en die barbecuerestaurants.”

Voor hij naar Austin gaat, wacht de Nederlander nog een tussenstop in Miami voor een event, onderdeel van F1 Live. “Ik kijk er naar uit om zo wat meer van het land te zien en ook daar wat van de plaatselijke gerechten te proeven!”

Door Amerika reizen is Verstappen overigens zeker niet vreemd, getuige de video die Red Bull maakte van een awesome Amerikaanse road trip.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Teamgenoot Daniel Ricciardo maakte eerder ook al een mooie tocht door the States.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.