Ondanks een keurige tweede tijd kijkt Max Verstappen toch niet helemaal tevreden terug op de laatste testdag in Barcelona. De Limburger was ruim acht tienden langzamer dan de snelste man op de baan, Kimi Räikkönen.

Voor de lunch zette Verstappen zijn snelste tijd van de dag neer, een 1:19.438. Het bleek niet de allersnelste tijd vandaag, want Kimi Räikkönen dook onder de 1 minuut 19 en noteerde een razendsnelle 1:18.634. Hiermee toonde de Fin aan dat de Ferrari daadwerkelijk sneller kon gaan dan Sebastian Vettel gisteren liet zien.

Verbetering
Verstappen kijkt met gemengde gevoelens terug op de laatste testdag in Barcelona: “Voor ons was het vandaag het meest belangrijk om de balans te checken in vergelijking met gisteren. Die is zeker verbeterd, maar kan altijd beter. Het was een positieve dag. De prestaties zijn voor nu oké, maar we willen en moeten natuurlijk blijven verbeteren”, zo zei de Limburger tegen Verstappen.nl. 

Afwachten
De Nederlander kan echter nog geen voorspelling geven voor dit seizoen. “Tijdens tests laat je nooit zien wat je echt kunt. Het gaat erom de auto te verbeteren en in goede vorm te raken voor Melbourne. Het gaat nu nog niet om kwalificatie rondjes. Het is afwachten, want zelfs na Melbourne zullen we nog niet weten waar we staan. We blijven sowieso hard werken om de auto te verbeteren.”