*

Verstappen: ‘Hungaroring beter voor ons dan Hockenheim’

Daan de Geus

Daan de Geus

24 juli 2018 11:16

Verstappen: ‘Hungaroring beter voor ons dan Hockenheim’
Sutton Images

Max Verstappen twijfelt er niet aan dat Red Bull komend weekend op de Hungaroring beter voor de dag zal komen dan afgelopen weekend op het Duitse Hockenheim.

Of Red Bull mee kan doen om de zege, durft Verstappen niet te zeggen. “Dat zien we in Hongarije wel, maar het is in elk geval beter dan Hockenheim”, zegt hij over zijn en Red Bulls kansen in Hongarije. Volgens Verstappen is de Hungaroring alsnog niet Red Bulls beste kans – “dat is Singapore” – maar moet het gegeven dat motorvermogen een minder belangrijke rol speelt zeker helpen.

Enigszins zorgwekkend met oog op de races waarin Red Bull kansen heeft, is het gebrek aan betrouwbaarheid van de Renault-motor, afgelopen zondag nog de reden voor het uitvallen van teamgenoot Daniel Ricciardo in Duitsland. “Hopelijk kunnen ze dat van de kant van Renault onder de knie krijgen. Op de cruciale momenten dat we mogelijk kunnen winnen, wil je dat natuurlijk niet hebben.”

Aan de andere kant zit Verstappen er niet bij voorbaat al te veel al over in. “Naarmate de jaren vorderen, went het wel”, zegt hij over de betrouwbaarheidsproblemen met de Renault-motor waar hij nu al jaren mee te maken heeft gehad. “Ik denk er niet meer over na. Als het gebeurt, dan gebeurt het.”

Verstappen ziet de race in Hongarije met een beter gevoel tegemoet dan die in Duitsland.