Max Verstappen vindt het niet moeilijk om met zijn roem en wat daar bij komt kijken om te gaan, maar: “Het is niet het allerfijnste dat er is in de wereld.” De Nederlander weet ook wel dat het de komende vijftien jaar niet zal veranderen: “Maar dat heb ik er wel voor over.”

Dat zegt hij in een exclusief en uitgebreid interview met FORMULE 1 voor de special ‘Het jaar van Max’, die nu in de winkel te koop is of hier online te bestellen.

‘Het jaar van Max’ is hier te bestellen!

Gevraagd of racen in de Formule 1 leuker is dan hij van tevoren had verwacht, antwoordt Verstappen dat hij het heel leuk vindt ‘als ik in de auto zit, op mijzelf ben en kan gaan racen’. Hij trekt daar bij de vergelijking met het karten: “Dat vind ik ook heel leuk, omdat daar minder politiek bij zit en alles veel makkelijker is. Je pakt de kart uit de bus en doet je ding.”

“Ik mis het niet om echt te gaan karten en ga er geen weekend voor vrijmaken, maar”, vervolgt hij: “Als ik terugdenk aan die karttijd: lekker. Je hoeft niet na te denken over wat je zegt, het wordt niet breed uitgemeten. Als je een keer van de baan schiet staat er niet gelijk: Max in de grindbak…”

Dat hij nu een publiek figuur is, daar heeft hij niet zoveel mee. “Ik ben liever onbekend. Het is niet moeilijk ermee om te gaan, maar niet het allerfijnste dat er is. Ik zou liever gewoon mijn ding doen, dat ik niet herkend word. Dat ik gewoon met mijn familie door de stad kan lopen zonder dat ik de hele tijd mijn gezicht moet afschermen.”

Hij weet ook: “Dat is de prijs van roem.” Maar begrijp hem niet verkeerd: Verstappen waardeert zijn fans, dat ze hem zo trouw over de hele wereld volgen. “Zelfs in Japan zaten ze er, hè”, haalt hij aan. “En ik toon mijn emoties misschien niet, maar voel ze wel. In Spa had ik echt kippenvel toen ik die hele oranje tribune zag met al die muziek en Nederlandse fans. Dat vind ik heel mooi.”

In de Formule 1 special ‘Het jaar van Max’ lees je een exclusief en openhartig interview met Max Verstappen over zijn 2018 op en naast de baan, zijn rijstijl en wat hij van alle aandacht vindt. Verder lees je interviews met Red Bull-teambaas Christian Horner, Verstappens nieuwe teamgenoot Pierre Gasly en komen alle races aan bod. ‘Het jaar van Max’ is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.