*

Verstappen: ‘Interlagos niet ons circuit, maar het kan meezitten’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 november 2018 17:37

Verstappen: ‘Interlagos niet ons circuit, maar het kan meezitten’
Sutton Images

Max Verstappen denkt dat het Autódromo José Carlos Pace ‘niet ons circuit is’, omdat het met een totaal van vijftien niet genoeg bochten telt om het verlies goed te maken op de rechte stukken.

Dat vertelt de Nederlandse Red Bull-coureur in de paddock van de omloop die ook wel Interlagos – naar de ligging tussen de meren – wordt genoemd. “En het rechte stuk hier is ook geen normaal recht stuk”, voegt hij daar aan toe. “Het is namelijk bergop en een doordraaier. Door dat laatste scrub je er daar ook de hele tijd snelheid af.”

“Normaal gesproken zijn we hier dus vijfde en zesde”, zegt Verstappen, die weet dat het net zo goed normaal gesproken wel eens kan regenen in São Paulo. “Maar het is denk ik droog zondag”, vertelt Verstappen, die er historisch gezien behalve qua sportieve ook qua weersvoorspellingen niet vaak naast zit.

Waar Red Bull in Mexico nog werd geholpen door de hoge ligging van het circuit aldaar – op pakweg 2200 meter – denkt hij niet dat de hoogte van ruim zevenhonderd meter waarop Interlagos ligt nog in gunstige zin meespeelt. “Nee, omdat het circuit hier dus ook extreem omhoog loopt met dat laatste ‘rechte’ stuk.”

“Je moet realistisch zijn”, resumeert Verstappen aldus. “Dit is niet ons circuit. Natuurlijk: als het meezit, zit het mee. Dan heb je het een beetje over het weer, maar vooral over hoe de andere teams het hier voor elkaar hebben.”