Max Verstappen is voornemens minder uitgesproken te zijn over de boordradio. “Alles wordt uitgezonden en het komt vaak anders over dan bedoeld, dus ik kan maar beter mijn mond houden.”

Aanleiding is met name zijn reactie tijdens de Grand Prix van Amerika op het verzoek van zijn engineer om voorzichtig met de banden op te gaan. Verstappen zei daarop dat het niet zijn doel was om vierde te worden. “Dat klonk wellicht arrogant, maar het was gewoon wat er in me op kwam”, verklaart Verstappen, met speciale schmink vanwege de aanstaande Dag van de Doden. “Het was zeker niet mijn bedoeling om mijn team de indruk te geven dat ik niet naar hun boodschappen luister.”

“We hebben allemaal het doel om races te winnen”, vervolgt Verstappen. “Zo’n instructie is dan ook niet overbodig. Ze doen er juist alles aan om mij te helpen naar voren te komen. Maar ik was gewoon aan het proberen om Nico Rosberg te passeren, zoals ik eerder ook bij Kimi Räikkönen deed. Helaas lukte dat niet. Mijn linkervoorband liep wel wat meer slijtage op, maar dat had geen ernstige gevolgen.”

Binnen zijn team was alles snel opgeklaard en daarom vindt Verstappen het jammer dat er in Mexico nog altijd over wordt doorgepraat. “Er zitten altijd negatievelingen tussen”, zegt Verstappen over de reacties op zijn boordradioberichten. “Sommige houden ervan, anderen niet. Daarom kan ik maar beter niets meer zeggen, dan heb je ook geen discussie. Mensen vatten het vaak anders op dan hoe het is bedoeld. Niet binnen het team, maar in de buitenwereld.”