*

Verstappen kan niet wachten tot Australië ondanks slechte laatste testdag

Sjaak Willems

Sjaak Willems

1 maart 2019 20:10

Verstappen kan niet wachten tot Australië ondanks slechte laatste testdag

Dag 8 was min of meer een verloren dag voor Red Bull en Max Verstappen. En dat was grotendeels te wijten aan de schade die de auto gisteren opliep bij de crash van Pierre Gasly. “Het was eigenlijk een wonder dat we überhaupt hebben gereden vandaag”, sprak Verstappen na zijn dag waarop hij slechts 29 ronden wist af te leggen.

Zijn teamgenoot beleefde gisteren een hardhandige kennismaking met de bandenstapel in bocht 9 van Circuit de Catalunya. De achterkant van de auto kreeg daarbij veel te verduren en dat had zijn directe weerslag op de mogelijkheden vandaag. “We hadden maar weinig onderdelen over. Veel is gisteravond ingevlogen vanuit Engeland, het is eigenlijk een wonder dat we überhaupt gereden hebben vandaag.”

Lees ook: Testdag 8: Vettel snelst maar niet zonder problemen, Mercedes rolt eindelijk met spierballen

(Tekst gaat verder onder foto)

Na uren te hebben gesleuteld aan de RB15 twitterde het team dat er problemen waren met de versnellingsbak. “We hadden een tekort aan componenten voor de versnellingsbak. Twee waren al kapot na de twee crashes dus dat was het.” Ondanks de improductiviteit vandaag blijft Verstappen positief over de afgelopen twee weken. “Het was vandaag dan wel niet goed maar de snelheid zit er in. Als je kijkt naar de longruns zitten de topteams dicht bij elkaar.Daar kunnen we blij mee zijn.”

Uiteraard kwam in dit laatste persmoment het K-woord weer voorbij, van kampioenschap. “Het is een heel lang seizoen, er kan heel veel gebeuren. Het kampioenschap was vorig jaar na de zomerstop al uit zicht. We moeten in Melbourne meteen punten scoren, onze snelheid ziet er in ieder geval prima uit. Ik weet nog niet of het genoeg zal zijn, we hebben niet echt met lage hoeveelheden benzine gereden. Ik heb nu echt zin om te racen, we hebben een goed pakket en de motor doet het ook heel goed. Daar ben ik heel mee.”

Lees ook: Concurrentie duwt Ferrari alvast in favorietenrol: ‘Zij gaan heel, heel hard’