Max Verstappen geeft na afloop de Mexicaanse Grand Prix ruiterlijk toe dat hij niet heel diep hoefde te gaan om de zege veilig te stellen: “Het was een perfecte race. Ik kon naar overwinning cruisen.”

Max verstappen pakt kort na de start de leiding door in de eerste bochtencombinatie Sebastian Vettel te verschalken. Dat Vettel en Hamilton elkaar vervolgens in de wielen reden, kwam Verstappen eigenlijk wel goed uit, zo bekent hij direct nadat hij uit zijn auto is gestapt.

“Ik wist dat de start belangrijk zou zijn. Ik koos voor buitenkant en dat pakte goed. Dat ze elkaar achter mijn rug in de wielen reden, kwam mij niet zo verkeerd uit”, lacht Verstappen ten overstaan van interviewer David Coulthard.

Na die tumultueuze eerste drie bochten ziet vervolgens niemand Verstappen nog terug. De Nederlander cruiset naar eigen zeggen naar de finish in een ‘briljant goede auto’: “Ik ben het team heel dankbaar voor de auto die ze me hebben gegeven. Zonder Red Bull was dit niet mogelijk geweest.”

Max Verstappen pakte zijn derde overwinning een week nadat hem in de veelbesproken Grand Prix van de Verenigde Staten een podiumplaats werd afgepakt. Verstappen kan het niet laten dat moment nog even te benoemen: “Juist na vorige week is dit een perfecte race.”